Mjölkchoklad- och gräddfilscrème - Recept från matkasse.se
15
4
Svårighetsgrad: Enkel
Mjölkchoklad- och gräddfilscrème recept
Mjölkchoklad – en älskad favorit och i en efterrätt som avslutning på en god tre-rätters måltid helt perfekt.
Med krispiga kanderade pistagenötter och syrliga färska hallon blir det en bra balans till den söta chokladen. Enkel att laga och går att förbereda för att sedan bara lägga den sista ”touchen” innan servering.
Ett recept från en helgmeny i en matkasse.
Smält 200 g mjölkchoklad i en bunke över vattenbad. Vispa hastigt ner 2 dl gräddfil.
Fördela chokladcrémen i fyra tallrikar, eller häll upp den i en bunke och fördela vid servering. Ställ in i kylen och låt svalna.
Kanderade pistagenötter: smält 2 msk ljus sirap, 1 msk socker och 1 krm salt i en stekpanna. Tillsätt 1 förp pistagenötter och låt koka ihop i 1-2 min. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna. Grovhacka sedan nötterna.
Servera chokladcrémen toppad med kanderade pistagenötter, 1 ask hallon och blad från 1 ask oxalis.
Tips; Går att förbereda tidigt på morgonen eller dagen innan.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension