Mjölkchoklad- och gräddfilscrème - Recept från matkasse.se

15
4
Svårighetsgrad: Enkel
Mjölkchoklad- och gräddfilscrème

Mjölkchoklad – en älskad favorit och i en efterrätt som avslutning på en god tre-rätters måltid helt perfekt.
Med krispiga kanderade pistagenötter och syrliga färska hallon blir det en bra balans till den söta chokladen. Enkel att laga och går att förbereda för att sedan bara lägga den sista ”touchen” innan servering.
Ett recept från en helgmeny i en matkasse.

Kategorier:

Efterrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 förp pistagenötter
  • 1 ask hallon
  • 1 ask oxalis
  • flingsalt
  • bakplåtspapper

Gör så här:

  1. Smält 200 g mjölkchoklad i en bunke över vattenbad. Vispa hastigt ner 2 dl gräddfil.
  2. Fördela chokladcrémen i fyra tallrikar, eller häll upp den i en bunke och fördela vid servering. Ställ in i kylen och låt svalna.
  3. Kanderade pistagenötter: smält 2 msk ljus sirap, 1 msk socker och 1 krm salt i en stekpanna. Tillsätt 1 förp pistagenötter och låt koka ihop i 1-2 min. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt stelna. Grovhacka sedan nötterna.
  4. Servera chokladcrémen toppad med kanderade pistagenötter, 1 ask hallon och blad från 1 ask oxalis.
Tips; Går att förbereda tidigt på morgonen eller dagen innan.
middagstips - matkasse.se
middagstips