Mjuk muscavadokaka med äpplen - Recept från matkasse.se

60
10
Svårighetsgrad: Enkel
Mjuk muscavadokaka med äpplen

Mjuk muscavadokaka med äpplen – en god och saftig äppelkaka som med muscavadosockret ger en annan smak med insklag av lakrits. De goda svenska och syrliga äpplena till blir en bra kombination i en kaka med lite mer vuxen smak.

Kategorier:

Bakverk
Bakverk

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 3-4 äpplen
 (gärna svenska)
  • 1/2 citron med citronsaften
  • 125 g smör
  • 
3 ägg

  • 125 g muscovadosocker
  • 
1/2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl special

  • 3 dl sötmandelmjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • mandelspån

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små fina klyftor. Blanda i en skål med citronsaften.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Smält smöret. Vispa ihop ägg, muscovadosocker och strösocker poröst med elvisp. Vispa i det smälta smöret lite i taget
.
  4. Blanda ihop mjöl, mandelmjöl och bakpulver och rör sedan blandningen i äggsmeten.

  5. Häll i smeten i en kakform (spring) klädd med bakplåtspapper.
  6. Stick in äppelklyftorna tätt i smeten.­ Strö över mandelspån.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Känn av med en provsticka.
  8. Servera gärna en god vaniljsås till.
middagstips - matkasse.se
middagstips