Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 msk ättika (12 %)
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 rödlök
  • 2 port rotfruktsgratäng (färdig, färsk i förpackning)
  • 15 blandade pepparkorn (t ex. rosé-, grön-, och svartpeppar)
  • ca 300 g rostas
  • salt
  • 1 msk smör
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva löken och vänd ner i den varma lagen. Låt svalna.
  3. Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Krossa pepparkornen och gnugga in dem i köttet. Salta. Stek i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Häll av lagen från rödlöken. Blanda löken med tomaterna och salladen. Salta och peppra.
  6. Servera köttet med gratängen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips