Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Pepparstekt rostas, rotfruktsgratäng och picklad rödlök
Receptet kommer från
ICA.
Du behöver:
- 1 msk ättika (12 %)
- 1 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 1 rödlök
- 2 port rotfruktsgratäng (färdig, färsk i förpackning)
- 15 blandade pepparkorn (t ex. rosé-, grön-, och svartpeppar)
- ca 300 g rostas
- salt
- 1 msk smör
- 250 g babyplommontomater
- 1 hjärtsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva löken och vänd ner i den varma lagen. Låt svalna.
- Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Krossa pepparkornen och gnugga in dem i köttet. Salta. Stek i smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Häll av lagen från rödlöken. Blanda löken med tomaterna och salladen. Salta och peppra.
- Servera köttet med gratängen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips