Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

När det både är tomt på min fantasi och i kylskåpet brukar jag alltid ha ingredienser för att kunna laga denna soppan.
I min frys finns alltid lite frysta ärtor och det ger både lite extra färg och smak om man tillsätter 1-2 dl i potatis- och purjolökssoppan. En vitlök till gör soppan ännu godare.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 purjolök
  • 2 bakpotatisar
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 gurka
  • 7 mjuka tunnbröd
  • 125 g färskost vitlök och örter

Gör så här:

  1. Soppa: Ansa och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar.
  2. Fräs purjolöken och löken i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten och buljongtärningar och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Tunnbrödsrulle: Skär gurkan i stavar. Bred färskosten på bröden och rulla in gurkan. Dela rullarna på mitten.
  6. Servera tunnbrödsrullarna till soppan som toppas med persilja.
middagstips - matkasse.se
middagstips