Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

När det både är tomt på min fantasi och i kylskåpet brukar jag alltid ha ingredienser för att kunna laga denna soppan.
I min frys finns alltid lite frysta ärtor och det ger både lite extra färg och smak om man tillsätter 1-2 dl i potatis- och purjolökssoppan. En vitlök till gör soppan ännu godare.

Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödrulle

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Så gott, enkelt och billigt!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
ICA
Receptet kommer från ICA.

Du behöver:

  • 1 purjolök
  • 2 bakpotatisar
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 gurka
  • 7 mjuka tunnbröd
  • 125 g färskost vitlök och örter

Gör så här:

  1. Soppa: Ansa och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar.
  2. Fräs purjolöken och löken i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten och buljongtärningar och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Tunnbrödsrulle: Skär gurkan i stavar. Bred färskosten på bröden och rulla in gurkan. Dela rullarna på mitten.
  6. Servera tunnbrödsrullarna till soppan som toppas med persilja.
middagstips