Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja

Potatisgnocchi – som med några få goda tillbehör blir till en vegetarisk festlig måltid.
Smakrikt, snabblagat och en riktigt fräsch middag.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 förp rosmarin
  • 250 st broccoli
  • 2 st päron
  • ½ påse babyspenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g potatisgnocchi
  • 180 g chèvre
  • 110 g valnötter

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till potatisgnocchin i moment 4.
  2. Rosmarinolja:Lägg bladen från rosmarinkvistarna i en mixerbunke. Tillsätt sköljd babyspenat, pressad vitlök, olivolja och salt. Mixa till en grön olja.
  3. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs all broccoli 2-3 min på hög värme, lägg över på ett fat. Spara stekpannan till punkt 4.
  4. Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme tills den är gyllengul och krispig.
  5. Skär päronen i klyftor.
  6. Blanda rosmarinoljan med gnocchin i pannan. Lägg ner päronklyftor, broccoli och sköljd babyspenat. Toppa med smulad chèvre och valnötter.
middagstips - matkasse.se
middagstips