Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja

Potatisgnocchi – som med några få goda tillbehör blir till en vegetarisk festlig måltid.
Smakrikt, snabblagat och en riktigt fräsch middag.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • 1 förp rosmarin
  • 250 st broccoli
  • 2 st päron
  • ½ påse babyspenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g potatisgnocchi
  • 180 g chèvre
  • 110 g valnötter

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till potatisgnocchin i moment 4.
  2. Rosmarinolja:Lägg bladen från rosmarinkvistarna i en mixerbunke. Tillsätt sköljd babyspenat, pressad vitlök, olivolja och salt. Mixa till en grön olja.
  3. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs all broccoli 2-3 min på hög värme, lägg över på ett fat. Spara stekpannan till punkt 4.
  4. Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme tills den är gyllengul och krispig.
  5. Skär päronen i klyftor.
  6. Blanda rosmarinoljan med gnocchin i pannan. Lägg ner päronklyftor, broccoli och sköljd babyspenat. Toppa med smulad chèvre och valnötter.
middagstips - matkasse.se
middagstips