Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja - Recept från matkasse.se
20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Potatisgnocchi med chèvre och rosmarinsolja
Potatisgnocchi – som med några få goda tillbehör blir till en vegetarisk festlig måltid.
Smakrikt, snabblagat och en riktigt fräsch middag.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 förp rosmarin
- 250 st broccoli
- 2 st päron
- ½ påse babyspenat
- 1 klyfta vitlök
- 500 g potatisgnocchi
- 180 g chèvre
- 110 g valnötter
Gör så här:
- Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till potatisgnocchin i moment 4.
- Rosmarinolja:Lägg bladen från rosmarinkvistarna i en mixerbunke. Tillsätt sköljd babyspenat, pressad vitlök, olivolja och salt. Mixa till en grön olja.
- Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs all broccoli 2-3 min på hög värme, lägg över på ett fat. Spara stekpannan till punkt 4.
- Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme tills den är gyllengul och krispig.
- Skär päronen i klyftor.
- Blanda rosmarinoljan med gnocchin i pannan. Lägg ner päronklyftor, broccoli och sköljd babyspenat. Toppa med smulad chèvre och valnötter.
middagstips - matkasse.se
middagstips