Rabarberpaj - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Enkel
Rabarberpaj
Rabarberpaj recept

Rabarberpaj med en god vaniljsås – det är en svårslagen efterrätt eller fika. Receptet är ett gammalt väl beprövat, säkert sedan 30 år tillbaka. Det som kanske skiljer är mängden socker, som genom åren har haft en tendens till att öka i recepten. Det här är alldeles perfekt. Smuldegen är lika god utan nötter eller mandlar men det ger ju en extra chrunch till.

Kategorier:

Bakverk
Buffé
Paj
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 450 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smulpaj:
  • 100 g smör
  • 2/12 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hackade nötkärnor eller mandel
  • 1/2 dl socker

Gör så här:

  1. Skölj och skär rabarbern i 2 cm långa bitar.
  2. Varva bitarna i en smord form med sockret och potatismjölet.
  3. Arbeta ihop smuldegen med en bordskniv till en grynig massa och fördela den över rabarbern.
  4. Grädda pajen i 200-225° ugnsvärme i 20-30 min.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Rabarberpaj
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder