Rabarberpaj - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Enkel
Rabarberpaj

Rabarberpaj med en god vaniljsås – det är en svårslagen efterrätt eller fika. Receptet är ett gammalt väl beprövat, säkert sedan 30 år tillbaka. Det som kanske skiljer är mängden socker, som genom åren har haft en tendens till att öka i recepten. Det här är alldeles perfekt. Smuldegen är lika god utan nötter eller mandlar men det ger ju en extra chrunch till.

Kategorier:

Bakverk
Buffé
Paj

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 450 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smulpaj:
  • 100 g smör
  • 2/12 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hackade nötkärnor eller mandel
  • 1/2 dl socker

Gör så här:

  1. Skölj och skär rabarbern i 2 cm långa bitar.
  2. Varva bitarna i en smord form med sockret och potatismjölet.
  3. Arbeta ihop smuldegen med en bordskniv till en grynig massa och fördela den över rabarbern.
  4. Grädda pajen i 200-225° ugnsvärme i 20-30 min.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
middagstips - matkasse.se
middagstips