Rustik kyckling a la Cacciatora med Rosmarinpotatis - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Rustik kyckling a la Cacciatora med Rosmarinpotatis
Rustik kyckling a la Cacciatora med Rosmarinpotatis recept

Jag älskar att laga italienska rätter. Doften av örterna och tomaterna sprider sig genom huset och tillsätter en mysig stämning. För Chicken a la Cacciatora behöver du endast en gryta och ugnen. Efter 35 minuter blandas den grillade kycklingen med tomater och buljong som formar en tjock och rejäl sås som passar perfekt till rosmarinpotatisen. Kycligen kan ersättas med kanin, om du känner för det. Originalreceptet finns på Linas Matkasses blogg.

Kategorier:

Huvudrätter
Kyckling
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 250 g svamp
  • 20 g persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 600 g kycklinglår och ben
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 förpackning körsbärstomater
  • 100 ml vatten
  • 100 ml kycklingbuljong
  • 900 g potatis
  • 1 msk rosmarin

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250°C eller till 225°C med varm luft.
  2. Rosmarinrostad potatis: I en smord ugnsform lägg in halverade potatis. Blanda potatisen med olivolja, torkad rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min, tills potatisen är redo.
  3. Kycklingcacciatore: Finhacka vitlök och skär bananschalottenlök i tunna skivor. Halvera champinjoner och skär röd paprikan i bitar. Grovhacka bladpersilja.
  4. I en rymlig stekgryta hetta upp lite olivolja. Fräs ihop vitlök, lök, champinjoner, torkad oregano och torkad timjan på medelvärme i ca 5 min.
  5. Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. På en tallrik häll upp vetemjöl och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runt om. I en stekpanna hetta upp lite olivolja. Stek kycklingen tills den fått fin färg och sedan lägg över i stekgrytan.
  6. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger, kycklingsbuljong och konserverade körsbärstomater till grytan. Sjud på svag värme tills kycklingen är helt genomstekt ca 15 min, (innertemp 72°C).
  7. Servera kycklingcacciatore med rosmarinrostad potatis. Strö blad persilja över kycklingen.
middagstips - matkasse.se
middagstips