Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta 1/2 dl sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål.
Skär bort skinnet från ca 500 g laxfilé. Skär laxen i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet skal från 2 lime, 1 ägg, 1 msk malen ingefära, 2 1/2 msk japansk soja, 1 tsk sambal oelek och 2 vitlöksklyftor (pressade).
Mixa allt i bunken med en stavmixer till en grov färs. Rör ner 3 msk ströbröd. Låt stå 5-10 min.
Dressing: grovhacka 1 röd chili och 2 vitlöksklyftor. Lägg i en mortel tillsammans med 1 msk socker, 2 msk fisksås och pressad saft från de använda limen. Mortla ihop till en dressing.
Skala och grovriv 250 g morot. Skala och finstrimla 1 kålrabbi. Grovhacka 20 g mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner dressingen och toppa med rostade sesamfrön.
Häll ut sesamfrö (ca 1 dl) på en tallrik. Forma laxfärsen till 8 biffar och vänd i sesamfrö. Stek på medelvärme på båda sidor i lite olja i en stekpanna, 4-5 min.
Servera vietnamesiska laxbiffar med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och lite japansk soja.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension