Sesamstekta vietnamesiska laxbiffar med het mynta- och kålrabbisallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Sesamstekta vietnamesiska laxbiffar med het mynta- och kålrabbisallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 msk fisksås
  • 1 1/2 dl sesamfrö
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 kålrabbi
  • 2 st lime
  • 250 g morötter
  • 20 g mynta
  • 1 röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk japansk soya
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 1 msk malen ingefära
  • olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk socker
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk ägg

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta 1/2 dl sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål.
  3. Skär bort skinnet från ca 500 g laxfilé. Skär laxen i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet skal från 2 lime, 1 ägg, 1 msk malen ingefära, 2 1/2 msk japansk soja, 1 tsk sambal oelek och 2 vitlöksklyftor (pressade).
  4. Mixa allt i bunken med en stavmixer till en grov färs. Rör ner 3 msk ströbröd. Låt stå 5-10 min.
  5. Dressing: grovhacka 1 röd chili och 2 vitlöksklyftor. Lägg i en mortel tillsammans med 1 msk socker, 2 msk fisksås och pressad saft från de använda limen. Mortla ihop till en dressing.
  6. Skala och grovriv 250 g morot. Skala och finstrimla 1 kålrabbi. Grovhacka 20 g mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner dressingen och toppa med rostade sesamfrön.
  7. Häll ut sesamfrö (ca 1 dl) på en tallrik. Forma laxfärsen till 8 biffar och vänd i sesamfrö. Stek på medelvärme på båda sidor i lite olja i en stekpanna, 4-5 min.
  8. Servera vietnamesiska laxbiffar med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och lite japansk soja.
middagstips - matkasse.se
middagstips