Sesamstekta vietnamesiska laxbiffar med het mynta- och kålrabbisallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Sesamstekta vietnamesiska laxbiffar med het mynta- och kålrabbisallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 2 msk fisksås
  • 1 1/2 dl sesamfrö
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 kålrabbi
  • 2 st lime
  • 250 g morötter
  • 20 g mynta
  • 1 röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 1/2 msk japansk soya
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 1 msk malen ingefära
  • olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk socker
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk ägg

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta 1/2 dl sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål.
  3. Skär bort skinnet från ca 500 g laxfilé. Skär laxen i tärningar och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet skal från 2 lime, 1 ägg, 1 msk malen ingefära, 2 1/2 msk japansk soja, 1 tsk sambal oelek och 2 vitlöksklyftor (pressade).
  4. Mixa allt i bunken med en stavmixer till en grov färs. Rör ner 3 msk ströbröd. Låt stå 5-10 min.
  5. Dressing: grovhacka 1 röd chili och 2 vitlöksklyftor. Lägg i en mortel tillsammans med 1 msk socker, 2 msk fisksås och pressad saft från de använda limen. Mortla ihop till en dressing.
  6. Skala och grovriv 250 g morot. Skala och finstrimla 1 kålrabbi. Grovhacka 20 g mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner dressingen och toppa med rostade sesamfrön.
  7. Häll ut sesamfrö (ca 1 dl) på en tallrik. Forma laxfärsen till 8 biffar och vänd i sesamfrö. Stek på medelvärme på båda sidor i lite olja i en stekpanna, 4-5 min.
  8. Servera vietnamesiska laxbiffar med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och lite japansk soja.
middagstips - matkasse.se
middagstips