Stekt lax med dragonyoghurt - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Stekt lax med dragonyoghurt

Stekt lax med dragonyoghurt – en middag på 30 minuter med smak som en god helgmiddag. Plåtmat – d.v.s att laga det mesta på plåten är toppenbra och en perfekt minutsparare. Lägg till den lättlagade såsen som påminner om bearnaise i smaken med dragonkryddan.
Det blir inte bättre en så, en vanlig måndag med en snabblagad matkasse från Linas.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

Rostade rotfrukter:
  • 300 g morötter
  • 450 g småpotatis
  • 1/2 påse spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • (bakplåtspapper)
Dragonyoghurt:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm salt
Lax
  • 300 g laxfilé
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225° (varmluft)eller 250° vanlig ugn.
  2. Rostade rotfrukter: Skala morötter. Dela morötterna och potatisen. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och chiliflakes. Tillaga högt i ugnen 20-22 min.
  3. Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
  4. Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken 3-4 min per sida, tills den är klar. Använd gärna en grillpanna.
  5. Skölj spenat. Blanda spenaten med rostad morot, potatis och lite vitvinsvinäger. Servera med grillad lax och dragonyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips