Stekt lax med dragonyoghurt - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Stekt lax med dragonyoghurt
Stekt lax med dragonyoghurt – en middag på 30 minuter med smak som en god helgmiddag. Plåtmat – d.v.s att laga det mesta på plåten är toppenbra och en perfekt minutsparare. Lägg till den lättlagade såsen som påminner om bearnaise i smaken med dragonkryddan.
Det blir inte bättre en så, en vanlig måndag med en snabblagad matkasse från Linas.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
Rostade rotfrukter:
- 300 g morötter
- 450 g småpotatis
- 1/2 påse spenat
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk flytande honung
- 1 krm chiliflakes
- 1 tsk vitvinsvinäger
- (bakplåtspapper)
Dragonyoghurt:
- 1 dl matyoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad dragon
- 1 krm salt
Lax
- 300 g laxfilé
- 2 krm salt
- svartpeppar
- olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 225° (varmluft)eller 250° vanlig ugn.
- Rostade rotfrukter: Skala morötter. Dela morötterna och potatisen. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och chiliflakes. Tillaga högt i ugnen 20-22 min.
- Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
- Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken 3-4 min per sida, tills den är klar. Använd gärna en grillpanna.
- Skölj spenat. Blanda spenaten med rostad morot, potatis och lite vitvinsvinäger. Servera med grillad lax och dragonyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips