Timjansstekt potatis med rostas och getost - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Timjansstekt potatis med rostas och getost
Timjansstekt potatis med rostas och getost recept

En middag från en matkasse med lite lyxiga menyer fastän det är vardag.
I just denna middagen var potatisen förkokta men har man tvättade potatisar går det enkelt att bara halvera och lägga på en oljad eller smord plåt och in i ugnen i 30 minuter.

Med en sous-vide krävs det lite mer framförhållning att vacuum-packa köttet för att lägga det i en gryta, hink eller annat tillsammans med cirkulatorn. Det är helt klart värt den lilla extra tiden för köttet blir perfekt och smakerna med kött, örter och kryddor bibehålls fullt ut.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Upp till 965 kr Rabatt

Spara upp till 965 kr på dina 4 första matkassar!

Nu kan du välja mellan 18 recept varje vecka!

9.9

Du behöver:

  • 4 msk hackad färsk timjan
  • 900 g förkokt potatis
  • 4 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk rostade solroskärnor
  • 2 dl smulad getost (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 500 g färska körsbärstomater
  • ca 500 g rostas
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Hacka timjan. Stek potatisen i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 12 minuter. Salta och peppra. Vänd ner timjan och solroskärnor efter halva stektiden och stek med.
  2. Smula getosten eller skär den i skivor. Dela tomaterna.
  3. Stek köttet på hög värme i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Sänk sedan värmen och stek tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Eller tillaga (vacuum-packat) i en sous-vide upp till 55° i ca 1 1/2 timme. Stek sedan på för att få en fin stekyta.
  5. Vänd ner tomater och spenat i potatisen och strö över getosten. Ringla över balsamvinägern och servera med skivat köttet.
middagstips - matkasse.se
middagstips