Tortilla & mangosalsa med carnitakryddad karré - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Tortilla & mangosalsa med carnitakryddad karré
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 600 g karré
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 st röd chili
- 2 tsk fänkålsfrön
- 2 lagerblad
- 2 tsk oregano
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk olivolja
- Mangosalsa:
- 1 st mango
- 1 st rödlök
- 1 st grön paprika
- 1 st grön chili
- 0,5 st gurka
- 1 st lime, saften
- 2 krm flingsalt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- Tillbehör;
- 1 pkt tortillas
- 3 dl yoghurt
Gör så här:
- Skär karrén i skivor. Mortla vitlök, hackad chili, fänkålsfrö, lagerblad, oregano, paprikapulver, salt och olja. Gnid sedan in kryddblandningen i köttet, låt ligga framme och marinera i ca 10 min innan du ska grilla det.
- Gör salsan. Skala och tärna mango. Skala och hacka lök. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och hacka grön chili. Tärna gurka. Blanda allt i en skål och pressa i lime. Krydda med salt och peppar.
- Grilla och skiva sedan karrén.
- Servera i tortillabröd med mangosalsa och en klick yoghurt.
Tips!
Tänk på att köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig. Då vet du att karrén är helt färdig.
middagstips - matkasse.se
middagstips