Tortilla & mangosalsa med carnitakryddad karré - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Tortilla & mangosalsa med carnitakryddad karré

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fläskkött
Mackor/wraps
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 600 g karré
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 st röd chili
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Mangosalsa:
  • 1 st mango
  • 1 st rödlök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st grön chili
  • 0,5 st gurka
  • 1 st lime, saften
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör;
  • 1 pkt tortillas
  • 3 dl yoghurt

Gör så här:

  1. Skär karrén i skivor. Mortla vitlök, hackad chili, fänkålsfrö, lagerblad, oregano, paprikapulver, salt och olja. Gnid sedan in kryddblandningen i köttet, låt ligga framme och marinera i ca 10 min innan du ska grilla det.
  2. Gör salsan. Skala och tärna mango. Skala och hacka lök. Kärna ur och tärna paprika. Kärna ur och hacka grön chili. Tärna gurka. Blanda allt i en skål och pressa i lime. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla och skiva sedan karrén.
  4. Servera i tortillabröd med mangosalsa och en klick yoghurt.
Tips! Tänk på att köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig. Då vet du att karrén är helt färdig.
middagstips - matkasse.se
middagstips