Wok med nötkött, kål, morot och ingefära - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Wok med nötkött, kål, morot och ingefära

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Årstiderna
Receptet kommer från Årstiderna.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • jasminris till 2 personer
  • 250 g strimlat nötkött
  • ½-1 påse morötter (skalade eller skrubbade; i skivor på snedden)
  • ½-1 vitkål (grovstrimlad)
  • lite ingefära (efter smak; riven)
  • ½-1 chili (efter smak; hackad)
  • olja (t.ex. kokosolja) att steka i
  • salt
  • flytande honung
  • vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till ris, gärna i en vattenkokare, eller koka riste i en riskokare
  2. Skölj riset i kallvatten och häll det i en kastrull med 4 dl kokande vatten utan salt. Låt koka under lock på svag värme i ca 12 minuter och låt sedan stå i 5-10 minuter. Smaksätt med salt före servering.
  3. Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
  4. Hetta upp en wokpanna (den ska verkligen bli glödhet!). Tillsätt en aning olja och stek köttet i 1-2 minuter så det hinner få fin stekyta men forfarande är saftigt. Salta köttet och ta upp det ur pannan.
  5. Låt wokpannan bli rejält varm igen och stek morötter och vitkål i 1-2 minuter.
  6. Tillsätt ingefära och chili och låt alla grönsaker mjukna en aning. Tillsätt 1-2 msk honung och 2-3 msk vinäger och smaka av med salt.
  7. Lägg tillbaka köttet i wokpannan och blanda. Smaka av en sista gång.
  8. Servera wokat nötkött och grönsaker tillsammans med kokt ris.
  9. Tips; Stek med några räkor också!
middagstips - matkasse.se
middagstips