Wok med nötkött, kål, morot och ingefära - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Wok med nötkött, kål, morot och ingefära
Wok med nötkött, kål, morot och ingefära recept

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Årstiderna
Receptet kommer från Årstiderna.
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • jasminris till 2 personer
  • 250 g strimlat nötkött
  • ½-1 påse morötter (skalade eller skrubbade; i skivor på snedden)
  • ½-1 vitkål (grovstrimlad)
  • lite ingefära (efter smak; riven)
  • ½-1 chili (efter smak; hackad)
  • olja (t.ex. kokosolja) att steka i
  • salt
  • flytande honung
  • vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)

Gör så här:

  1. Koka upp vatten till ris, gärna i en vattenkokare, eller koka riste i en riskokare
  2. Skölj riset i kallvatten och häll det i en kastrull med 4 dl kokande vatten utan salt. Låt koka under lock på svag värme i ca 12 minuter och låt sedan stå i 5-10 minuter. Smaksätt med salt före servering.
  3. Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
  4. Hetta upp en wokpanna (den ska verkligen bli glödhet!). Tillsätt en aning olja och stek köttet i 1-2 minuter så det hinner få fin stekyta men forfarande är saftigt. Salta köttet och ta upp det ur pannan.
  5. Låt wokpannan bli rejält varm igen och stek morötter och vitkål i 1-2 minuter.
  6. Tillsätt ingefära och chili och låt alla grönsaker mjukna en aning. Tillsätt 1-2 msk honung och 2-3 msk vinäger och smaka av med salt.
  7. Lägg tillbaka köttet i wokpannan och blanda. Smaka av en sista gång.
  8. Servera wokat nötkött och grönsaker tillsammans med kokt ris.
  9. Tips; Stek med några räkor också!
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Wok med nötkött, kål, morot och ingefära
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder