Wok med nötkött, kål, morot och ingefära - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Wok med nötkött, kål, morot och ingefära
Klimatgoda kassen
- för ett riktigt gott mål!
Du behöver:
- jasminris till 2 personer
- 250 g strimlat nötkött
- ½-1 påse morötter (skalade eller skrubbade; i skivor på snedden)
- ½-1 vitkål (grovstrimlad)
- lite ingefära (efter smak; riven)
- ½-1 chili (efter smak; hackad)
- olja (t.ex. kokosolja) att steka i
- salt
- flytande honung
- vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)
Gör så här:
- Koka upp vatten till ris, gärna i en vattenkokare, eller koka riste i en riskokare
- Skölj riset i kallvatten och häll det i en kastrull med 4 dl kokande vatten utan salt. Låt koka under lock på svag värme i ca 12 minuter och låt sedan stå i 5-10 minuter. Smaksätt med salt före servering.
- Skölj och gör i ordning grönsakerna enligt ingredienslistan.
- Hetta upp en wokpanna (den ska verkligen bli glödhet!). Tillsätt en aning olja och stek köttet i 1-2 minuter så det hinner få fin stekyta men forfarande är saftigt. Salta köttet och ta upp det ur pannan.
- Låt wokpannan bli rejält varm igen och stek morötter och vitkål i 1-2 minuter.
- Tillsätt ingefära och chili och låt alla grönsaker mjukna en aning. Tillsätt 1-2 msk honung och 2-3 msk vinäger och smaka av med salt.
- Lägg tillbaka köttet i wokpannan och blanda. Smaka av en sista gång.
- Servera wokat nötkött och grönsaker tillsammans med kokt ris.
Tips; Stek med några räkor också!
middagstips - matkasse.se
middagstips