Säg Hello till HelloFresh

Nu har jag fått möjligheten att testa en ny matkasse från en helt ny leverantör i Sverige: HelloFresh! Som matkasseleverantör är de redan etablerade i minst 10 länder och konceptet är därmed väl känt. Nu är det vår tur i Sverige – spännande!

Här får jag möjligheten att själv välja mellan en rad olika menyförslag och på så sätt komponera ihop mina måltider under veckan.

När jag loggat in kunde jag välja mellan tre olika typer av kassar och sedan mellan 10 olika menyer. Det enda svåra var egentligen bara att välja mellan de goda rätterna som innehöll en bra variation av vegetariskt, fisk, fågel och med kött i goda smakkombinationer.

Jag valde två vegetariska, en kyckling, färs och fläskrätt – fem goda menyer för hela veckan.

Matkassen eller snarare lådan levererades hem till mig med kylvarorna för sig i en liten kylpåse och sedan resten av ingredienserna helt enkelt samlat i en påse för varje måltid.

Hela veckans middagar i famn – en klar överraskningskänsla med fina middagspåsar.

Till påsarna hör ett receptblad med en färgmarkering motsvarande den på receptet. Recepten beskriver även ingredienserna i påsen och steg för steg i tillagningen. Väldigt tydligt och lätt att följa.

Hellofresh receptkort och påse med ingredienser.
Tydliga och beskrivande recept med färgmarkering som hör ihop med påsen i samma färg.

Lasagne som vardagsmiddag

Middagar som kräver för stor arbetsinsats går vanligtvis bort på vardagar. Det är oftast intensiva dagar på sjukhuset där jag arbetar som sjuksköterska och det mesta av den dagliga energin laddas ur där. Att åka och handla direkt efter jobbet och väl där försöka trolla fram någon middagsfantasti, stå i kö och sedan försöka komma ihåg sitt kortnummer när det plötsligt blivit tomt i knoppen, fungerar dåligt för mig.

Jag är verkligen befriad över att få att ha veckans middagar både planerade och med alla ingredienser hemma i mitt kylskåp. Skulle nog vilja påstå att det blir en slags kur för mig efter en lång arbetsdag. Alla fungerar förstås olika, men att laga dagens middag blir för mig ett positivt projekt med att skapa och där slutresultatet blir en belöning i form av en god och nyttig middag.

Bara att hämta påsen ur kylskåpet med alla ingredienser och det behövs varken mätas eller vägas några ingredienser – enbart att laga med lite kärlek.

Visst är det möjligt att laga en god lasagne, en helt vanlig vardag. Efter 45 minuter varav 25 minuter i ugn och sedan var det klart att njuta av resultatet.

Vegetarisk lasagne från en matkasse - HelloFresh.
En god vegetarisk lasagne – underbart gott!
En rätt som passar fint på helgen också men som blir extra lyxig att äta en helt vanlig vardag.

Flexitarisk vecka

HelloFresh har tre varianter av matkasse; Vegetarisk, Klassisk och en Familjekasse. I de olika grupperna finns sedan 10 menyer att välja mellan. Kassen som jag lagade var en Klassisk matkasse och i den menygruppen valde jag två vegetariska middagar – en slags flexitarisk variant som passar oss bra.

I middagen som innehöll lite nötkött blandades den med rivet äpple. En spännande smakkombination som även gjorde hamburgaren väldigt saftig. Att dryga ut kött med vegetariska ingredienser är en bra lösning på att minska köttmängden utan att avstå helt.

Äppelburgare med karamelliserad lök.
Vi lyxade till det och friterade potatisen istället för att ugnsbaka den och det ska min man ha allt beröm för.
Kycklingrisotto med pärlcouscous – inte bara en fröjd att äta utan även att se på!
Chili sin Carne – en chili utan kött! Som protein är det svarta bönor i – en mättande, smakrik och underbart god vegetarisk middag.

Helglunch

Ibland blir arbetsdagarna lite längre än vad man tänkt och då brukar det fungera bra att spara en rätt att laga till helgen som lunch istället. Min HelloFresh kasse var en två-personers kasse men portionerna har varit väl tilltagna och räckt till fina lunchlådor också.

Just denna helgen fick jag ett kärt besök av min bror. Det var inga problem med att få två-personers middagen att räcka till tre också. Supergott!

Pannstekta kotlettbitar med nudlar och goda grönsaker. En riklig och god helglunch med härlig gemenskap som ännu en betydelsefull ingrediens.

En god vecka

Veckor med matkasse är som jag sagt tidigare inte bara befriande utan också fyllda med förväntan. Förmodligen för att någon annan komponerar ihop min middag och jag längtar lite efter att få laga och testa maten. Jag har visserligen själv valt menyerna i denna kassen, men t.ex. att riva äpplen i färs var nytt för mig. Det är kul att testa nya smaker och hamna utanför sin egna fantasibox och lära sig nya saker, även till vardags. Jag följer recepten men smakar alltid av och tillsätter därefter lite mer krydda om jag tycker det behövs. Till Chilin valde jag att tillsätta koriander och hetta i maten gillar vi skarpt så en gnutta cayenne brukar också göra susen i många rätter.

I HelloFresh ingick i princip alla ingredienser till veckans middagar. Kvar att ha hemma var olja och salt och peppar. För min egen del så har jag ett välfyllt skafferi med basvaror och kryddor och hade klarat mig utan, men för de som inte vill fundera på att handla övriga ingredienser, är det toppen.

Jag säger ett glatt “Hello” till en ny matkasse i Sverige och tackar HelloFresh för en god matvecka!

De goda recepten finns under “Middagstips”

Läs mer om HelloFresh
HelloFresh's hemsida
hej@hellofresh.se
08-58 097 065

Rabattkod: MATKASSE925 - Klicka här!

Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar! 30% rabatt på de första 2 matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkassen