Matkassar för vegetarisk kost

Vegetarisk matkasse

Det är numera allt vanligare att äta vegetariskt och det är många som är nyfikna på att prova på hur det är att välja bort kött, fisk och fågel i vardagen. Att äta vegetariskt är nyttigt och det är en kosthållning som baseras på råvaror från växtriket och du gör både din hälsa och miljön en tjänst genom att äta mer grönt. Med färdiga vegetariska matkassar blir det enklare att välja det gröna alternativet, antingen för middagarna hela veckan eller som ett komplement.

Fördelar med vegetarisk matkasse

  • Bra för din hälsa
  • Bra för klimatet och miljön
  • Enkelt att välja ett grönt alternativ
  • Nya smaker och idéer för dig som redan äter vegetariskt
  • Snabblagade middagar med fräscha råvaror

Så här fungerar vegetarisk matkasse

En vegetarisk matkasse, eller vegokasse med en annan benämning, innehåller recept och matvaror för mellan 3-5 middagar för 2-4 personer. Med leverans varje vecka är alltså nästan alla veckans middagar redan inhandlade och planerade. Normalt behöver du bara komplettera med basvaror från köket, såsom kryddor, mjöl, smör och olja. Bra att känna till är också att det ofta går lite snabbare att laga en vegetarisk middag än en “vanlig” middag, detta eftersom du inte behöver hantera kött, fisk eller fågel.

En vegetarisk matkasse är inte en vegansk matkasse, utan recepten innehåller såväl mjölkprodukter såsom ost, matlagningsgrädde och keso, som ägg (matkassen är alltså lakto-ovo-vegetarisk). För en matkasse helt utan produkter från djurriket är det en vegansk matkasse du ska välja. Utbudet av veganska matkassar är lite mindre, men de finns.

Ekologisk matkasse för vegetarianer

Vegetariskt behöver inte vara synonymt med ekologiskt, men de matkasseföretag som har vegetariska matkassar ser normalt till att fylla leveranserna med ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning. Matvarorna i matkassen är i regel KRAV-märkta och dessutom närproducerade för minsta möjliga klimatpåverkan.

Anpassa för hela familjen

Det kanske inte är alla i familjen som vill äta vegetariskt? Självklart går det enkelt att komplettera en helt vegetarisk middag med både kött, fisk och fågel. En idé är också att äta helt vegetariskt två eller tre av veckans dagar för att sedan äta som “vanligt” med animaliska produkter övriga dagar.

Prova på-pris

Om du är intresserad av att köpa en vegetarisk matkasse eller starta ett abonnemang, så finns det hos flera matkasseföretag en prova på-rabatt att ta del av. Normalt är rabatten upp till halva priset.