Matkasse i Örebro

Örebro är Sveriges sjunde största kommun med över 150 000 invånare och har därför mycket att erbjuda i matväg. Här bor personer från över 150 olika länder, vilket har inspirerat matkulturen i staden och lett till att internationella rätter har blivit omåttligt populära bland de som bor och jobbar i Örebro. Det går att hitta restauranger med mat från alla världens hörn i denna charmiga stad och du behöver inte leta länge för att hitta riktigt bra alternativ för en middag på stan.

Detta har även gjort att matkasse leverantörerna som erbjuder ett bredare urval av internationella rätter är örebroarnas favoriter. När du väljer matkasse är det ditt postnummer som bestämmer vilka matkassar du kan beställa och postnummer i Örebro kommun ligger mellan 643 95 och 732 72. I centrala Örebro är det dock 702 XX till 705 XX som gäller och det är framförallt boende i dessa områden som har tillgång till matkassar från de flesta leverantörerna.

Örebro – en mångkulturell liten storstad 

Som en av landets äldsta städer har Örebro varit en populär stad att bo i under många århundraden. Det centrala läget ligger endast 20 mil från Stockholm och 30 från Göteborg. Medan invånarantalet inte är i närheten av våra storstäder är Örebro ändå en av de större småstäderna i landet och du hittar därför ett sprakande näringsliv i staden. 

Med så många invånare och enorma arbetsmöjligheter är det inte så konstigt att så många matkasseleverantörer erbjuder sina tjänster här. Det mest populära alternativet idag är Linas Matkasse men här finns även den veganska favoriten Simple Feast och matkassar från matbutiker som Ica och Citygross. Oavsett vilken sorts matkasse du föredrar kan du hitta ett alternativ som passar dig i Örebro.

Matkasse i Örebro

I Örebro kan du beställa matkassar från en mängd olika leverantörer. Idag är följande matkassar tillgängliga i staden:

 • Linas Matkasse
 • HelloFresh
 • Simple Feast
 • Marley Spoon
 • Family Food
 • Middagsfrid
 • GI Boxen
 • Årstiderna
 • Better feast
 • Mathem
 • Ecoviva

Boende i Örebro har alltså ett brett urval av olika matkassar att välja mellan. Vill du välja din egen meny varje vecka är HelloFresh ett fantastisk alternativ, med enorma valmöjligheter varje vecka. Äter du veganskt eller vegetariskt? De flesta matkassarna erbjuder veganska alternativ men det är endast Simple Feast som har matkassar där produkterna är 100%  växtbaserade. De levererar dessutom sina matkassar i miljövänliga förpackningar

Hos Marley Spoon kan du beställa glutenfritt medan Family Food är bäst för dig som vill ha laktosfritt. Men det mest populära matkassen i Örebro 2021 är Linas Matkasse. Linas har varit en favorit i många av delar av landet sedan de lanserade och det är även fallet i Örebro. Linas Matkasse har specialanpassade kassar för allt från vegetarianer till hushåll med småbarn och för dig som bor själv. Deras matkassar passar i princip alla sorters hushåll och det är därför de är förstahandsvalet i nästan hela landet.

Matkassar från matbutiker

Förutom de traditionella matkassarna vi listat ovan kan du idag även beställa matkassar från många matbutiker. I Örebro erbjuder följande butiker sin egen matkasse:

 • Ica matkasse
 • Citygross matkasse
 • Hemköp matkasse

Ica och Citygross erbjuder vanliga matkassar som fungerar precis som de andra matkasse leverantörerna, med fördelen att du kan beställa dina matvaror samtidigt. Du får alltså hem en matkasse och slipper åka och handla matvaror. En komplett lösning som matkasse leverantörerna inte kan erbjuda. 

Hemköps modell är däremot lite annorlunda. De har istället en lång lista med recept på sin hemsida och när du väljer ett recept kan du välja att lägga alla matvaror som behövs i din varukorg. Det fungerar i princip som att du handlar matvaror med hemleverans men vår inspiration via deras receptsida. Bägge modeller har sina för- och nackdelar, så välj den matkasse som passar dig bäst.

Vanliga frågor om matkasse Örebro

Vilka matkassar kan jag beställa i Örebro?

I Örebro kan du beställa matkassar från:
Linas Matkasse
HelloFresh
Simple Feast
Marley Spoon
Family Food
Middagsfrid
GI Boxen
Årstiderna
Better feast
Mathem
Ecoviva
Ica matkasse + matvaror
Citygross matkasse + matvaror
Hemköp matkasse + matvaror

Var finns Linas Matkasse? 

Linas Matkasse är en av Sveriges mest populära matkassar och levererar i Örebro till adresser med postnummer mellan 702 10 och 705 95.

Kan jag beställa Linas Matkasse i Örebro? 

Ja, Linas Matkasse levererar till stora delar av Örebro.

Vad kostar Linas Matkasse i månaden? 

Linas Matkasse kostar mellan 599 och 799 i veckan vilket är en månadskostnad på ungefär 2400 – 3200 kr.

Hur många butiker levererar matkasse till Örebro?

Idag levererar CityGross, ICA och Hemköp matkassar i Örebro. Du kan även beställa matvaror från Matsmart, men deras utbud är begränsat och de erbjuder inte traditionella matkassar.

Mer om matkassar Sverige