Matkasse i Örebro

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Örebro
Matkasse Örebro

Örebro är Sveriges sjunde största kommun med över 150 000 invånare och har därför mycket att erbjuda i matväg. Här bor personer från över 150 olika länder, vilket har inspirerat matkulturen i staden och lett till att internationella rätter har blivit omåttligt populära bland de som bor och jobbar i Örebro. Det går att hitta restauranger med mat från alla världens hörn i denna charmiga stad och du behöver inte leta länge för att hitta riktigt bra alternativ för en middag på stan.

Detta har även gjort att matkasse leverantörerna som erbjuder ett bredare urval av internationella rätter är örebroarnas favoriter. När du väljer matkasse är det ditt postnummer som bestämmer vilka matkassar du kan beställa och postnummer i Örebro kommun ligger mellan 643 95 och 732 72. I centrala Örebro är det dock 702 XX till 705 XX som gäller och det är framförallt boende i dessa områden som har tillgång till matkassar från de flesta leverantörerna.

Örebro – en mångkulturell liten storstad 

Som en av landets äldsta städer har Örebro varit en populär stad att bo i under många århundraden. Det centrala läget ligger endast 20 mil från Stockholm och 30 från Göteborg. Medan invånarantalet inte är i närheten av våra storstäder är Örebro ändå en av de större småstäderna i landet och du hittar därför ett sprakande näringsliv i staden. 

Med så många invånare och enorma arbetsmöjligheter är det inte så konstigt att så många matkasseleverantörer erbjuder sina tjänster här. Det mest populära alternativet idag är Linas Matkasse men här finns även den veganska favoriten Simple Feast och matkassar från matbutiker som Ica och Citygross. Oavsett vilken sorts matkasse du föredrar kan du hitta ett alternativ som passar dig i Örebro.

Matkasse i Örebro

I Örebro kan du beställa matkassar från en mängd olika leverantörer. Idag är följande matkassar tillgängliga i staden:

 • Linas Matkasse
 • HelloFresh
 • Simple Feast
 • Marley Spoon
 • Family Food
 • Middagsfrid
 • GI Boxen
 • Årstiderna
 • Better feast
 • Mathem
 • Ecoviva

Boende i Örebro har alltså ett brett urval av olika matkassar att välja mellan. Vill du välja din egen meny varje vecka är HelloFresh ett fantastisk alternativ, med enorma valmöjligheter varje vecka. Äter du veganskt eller vegetariskt? De flesta matkassarna erbjuder veganska alternativ men det är endast Simple Feast som har matkassar där produkterna är 100%  växtbaserade. De levererar dessutom sina matkassar i miljövänliga förpackningar

Matkasse Örebro

Hos Marley Spoon kan du beställa glutenfritt medan Family Food är bäst för dig som vill ha laktosfritt. Men det mest populära matkassen i Örebro 2021 är Linas Matkasse. Linas har varit en favorit i många av delar av landet sedan de lanserade och det är även fallet i Örebro. Linas Matkasse har specialanpassade kassar för allt från vegetarianer till hushåll med småbarn och för dig som bor själv. Deras matkassar passar i princip alla sorters hushåll och det är därför de är förstahandsvalet i nästan hela landet.

Mathem är på ett uppdrag för att bekämpa matsvinn. Det erbjuder både matleverans och färdiga matkassar som du bara behöver värma upp. Ofta ser produkterna roliga ut, eller så kan oförgängliga varor ha förestående bäst-före-datum, men allt är helt säkert och användbart. Det betyder också att kostnaden är betydligt lägre än den skulle vara om du gick till butiken. Frukterna och grönsakerna packads säkert i en minimal förpackning.

Vissa av oss, särskilt stadsbor, älskar en femstjärnig restaurangmåltid. Men om du försöker spara pengar kan det bli ganska dyrt att äta ute. Så, frekventa snabba avslappnade middagsgäster kan ta med sig restaurangupplevelsen – som i läckra förrätter utan att göra jobbet – till sina hem med Middagsfrid. Denna tjänst fokuserar på smakrika gourmetalternativ, inklusive veganska och vegetariska, utvalda av sitt team av kockar. Enligt receptkorten som medföljer varje kartong finns det två sätt du kan förbereda din mat: Kockens instruktioner, som kommer att kräva lite mer arbete (men inget en nybörjare inte kan hantera), och Snabbinstruktionerna, som främst kräver en mikrovågsugn och fem minuter av din tid.

Om du trodde att Hemköp bara var till för att beställa mat när du har ont om energi och tid, tänk igen – du också beställa alla ingredienser du behöver för en hel familjemiddag med Hemköps enkla matkassar. Vi älskar mångfalden av måltider som Hemköp erbjuder, men nya recept kastas inte in i mixen särskilt ofta. Om du gillar att experimentera med mat kan du bli lite uttråkad. Men om du gillar tillförlitlighet och förutsägbarhet, kan det här alternativet vara rätt val för dig, speciellt om du inte vill bli fast i en prenumerationstjänst. Dessutom kan du hämta dina dagliga matvaror samtidigt.

Matkassar från matbutiker

Förutom de traditionella matkassarna vi listat ovan kan du idag även beställa matkassar från många matbutiker. I Örebro erbjuder följande butiker sin egen matkasse:

 • Ica matkasse
 • Citygross matkasse
 • Hemköp matkasse

Ica och Citygross erbjuder vanliga matkassar som fungerar precis som de andra matkasse leverantörerna, med fördelen att du kan beställa dina matvaror samtidigt. Du får alltså hem en matkasse och slipper åka och handla matvaror. En komplett lösning som matkasse leverantörerna inte kan erbjuda. 

Hemköps modell är däremot lite annorlunda. De har istället en lång lista med recept på sin hemsida och när du väljer ett recept kan du välja att lägga alla matvaror som behövs i din varukorg. Det fungerar i princip som att du handlar matvaror med hemleverans men vår inspiration via deras receptsida. Bägge modeller har sina för- och nackdelar, så välj den matkasse som passar dig bäst.

Vanliga frågor om matkasse Örebro

Vilka matkassar kan jag beställa i Örebro?

I Örebro kan du beställa matkassar från:
Linas Matkasse
HelloFresh
Simple Feast
Marley Spoon
Family Food
Middagsfrid
GI Boxen
Årstiderna
Better feast
Mathem
Ecoviva
Ica matkasse + matvaror
Citygross matkasse + matvaror
Hemköp matkasse + matvaror

Var finns Linas Matkasse? 

Linas Matkasse är en av Sveriges mest populära matkassar och levererar i Örebro till adresser med postnummer mellan 702 10 och 705 95.

Kan jag beställa Linas Matkasse i Örebro? 

Ja, Linas Matkasse levererar till stora delar av Örebro.

Vad kostar Linas Matkasse i månaden? 

Linas Matkasse kostar mellan 599 och 799 i veckan vilket är en månadskostnad på ungefär 2400 – 3200 kr.

Hur många butiker levererar matkasse till Örebro?

Idag levererar CityGross, ICA och Hemköp matkassar i Örebro. Du kan även beställa matvaror från Matsmart, men deras utbud är begränsat och de erbjuder inte traditionella matkassar.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Örebro
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder