Matkasse Luleå

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Luleå
Matkasse Luleå

Längst upp i vårt långa och vackra land, uppe längs Bottenviken – vid Luleälvens mynning – hittar vi Luleå. Som Sveriges 24:e största, Norrlands femte största och Nordkalottens sjunde största stad hittar du här dryga 50,000 invånare och även Sveriges fjärde största godshamn. Hit kommer fartyg och båtar från hela världen för att hämta upp stål och råmaterial från en av de många gruvor som hittas runt om staden och Norrlands nordligare delar.

Utöver sin stora industri har Luleå även historiskt sätt varit en militärstad och fram till mitten på nittonhundratalet var både Norrbottens flygbaskår och Luleås luftvärnskår stationerade i området i och omkring staden. Idag har garnisonen flyttats av praktiska skäl och finnes istället i den södra delen av stan, i Kalix.

En annan del av Luleå som tvingades flyttas var Gammelstad Kyrkstad. Denna del av Luleå kallas av många för ”gamla Luleå” och kyrkan kring vilken de små boningarna (så kallade ”kyrkstugor”) byggts upp kring har anor så långt bak i tiden som 1492. I och med landhöjningen som skedde under 1600-talet beslutades det dock att kyrkstaden skulle flyttas och den omlokaliserades då till sin nuvarande plats.

Gammelstad Kyrkstad är en av de mest väl bevarade områdena med bebyggelse från denna tid och finns därför med på UNESCOS World Heritage List. Till följd av detta är platsen såklart väl besökt av turister både från långt borta, men också från nära.

I samband med besöken till Gammelstad Kyrkstad är det många som väljer att besöka Hägnan som är ett museum som försöker att återge hur livet var på den tiden och hur människor levde i det lilla samhället. Se till så ni tar en fika på vägen ut och att barnen får chans att klappa grisarna och getterna!

På tal om grisar är vi svenskar ju oerhört förtjusta i fläsk, men uppe i Norrland lever svensken för en annan specialitet: renen. Inte bara för dess fina kött och de goda korvar och torkade delikatesser – som görs på det, men också för sina boskapsegenskaper.

Samer – vår nordiska urbefolkning – lever fortsatt och är aktiva i området, vilket gör att du kan ta del av en mängd olika traditioner. Besök Same-beboningarna, se på ren-kapplöpning eller hur deras horn smides och formas till allt från knivskaft, till vackra smycken.

Väl tillbaka i stadskärnan erbjuder även Luleå en mängd olika restauranger för den som är sugen på en bit mat. White Guide listar hela fyra olika restauranger i stan så oavsett om du besöker CG’s, Hemmagastronomi, Bistron eller Cook’s krog så kommer du med säkerhet inte bli besviken!

Matkasse Luleå

Matkassar i Luleå

För den som tycker bättre om mat hemma finns det sen också såklart en hel del alternativ – utöver den självklara trippen till snabbköpet. Vare sig du vill ha hemskickat matvaror till den gamla receptbokens väl vända sidor, eller känner dig inspirerad av ett av recepten i vår samling så finns det med säkerhet en tjänst som kan tillgodose dina behov.

Kolla in erbjudandena och se vilket alternativ som passar dig bäst och hur vidare någonting kan passa dig och din familj – kanske blir det Linas denna veckan eller kanske Simple Feast?

Hur många butiker levererar matkasse till Luleå?

I skrivande stund finns det 3 olika leverantörer av matkassar att välja mellan i Luleå. Se våra erbjudanden och ta del av unika rabatter!

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Luleå
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder